zondag 8 februari 2009

Woontrends 2009

trend 1 ambachtelijke handwerk-
technieken

Ontwerpers experimenteren met uiteenlopende materialen en ambachtelijke technieken. Houtverbindingen mogen bijvoorbeeld weer gerust gezien worden: het worden decoratieve elementen in een tafel of kast. Papier en karton worden toegepast in meubels; haak-, borduur- en breiwerken komen terug in kussens, kleinmeubelen en accessoires; gebruikt porselein en aardewerk worden gecombineerd tot nieuwe decoraties; lampenkappen en dekbedovertrekken worden versierd met pailletjes, kraaltjes en fijn borduurwerk.

trend 2
holland’s glorie

Dutch Design is helemaal hip. De meubelen en accessoires zijn vaak eenvoudig, maar sterk van vorm. Met zorgvuldig gekozen materialen, maatvoeringen en afwerkingen. Verschillende Nederlandse ontwerpers zoals Marcel Wanders, Richard Hutten, Maarten Baas en Studio Job zijn, ook in het buitenland, razend populair. Dat geldt ook voor de handgemaakte en –gedecoreerde objecten van keramiek en aardewerk van Nederlandse keramiekfabrieken. Hun traditionele ambacht is weer helemaal van nu. Maar ook oudhollandse kitsch is weer helemaal hip. Brabants bont, delftsblauw, tulpen, koeien, klompen: op stoffen en serviesgoed zie je vaak dessins met een knipoog naar typisch Hollandse symbolen.

trend 3
asymmetrie

Asymmetrie is een van de nieuwste trends. Tafels zijn niet recht, rond of ovaal, maar hebben een combinatie van vormen. Kasten hebben vaak boekenplanken schots en scheef lopen, karpetten en wandschermen zijn organisch vormgegeven. Zelfs banken zijn er in allerlei vormen. Het maakt het woonbeeld lekker speels, met volop ruimte om er je eigen draai aan te geven.

1 opmerking:

Woontrends zei

Wil je nog meer weten over de allerlaatste woontrends 2009/2010? Kijk dan snel op deze website over woontrends.

gr Kees

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N