donderdag 12 februari 2009

Trends in kasten

trend modulaire kasten
Al die mooie spulletjes ruim je natuurlijk niet op achter ‘slot en grendel’. Die mogen gezien worden. Modulaire, open vakkenkasten zetten daarom de toon. Ze zijn doorgaans opgebouwd uit diverse langgerekte modules met planken en nissen op verschillende hoogtes. Zo’n open constructie oogt licht en transparant en biedt ruimte aan boeken en objecten in uiteenlopende maten. Zeer functioneel dus. Zeker als qua indeling niet alleen gekozen kan worden voor open vakken, maar bijvoorbeeld ook voor laden, kleppen of (schuif)deurtjes. Hierbij is greeploos de trend; laden en deurtjes hebben dan een touch-sluiting. Het grote voordeel van modulaire systemen is dat ze later altijd nog uitgebreid kunnen worden. Sommige vakkenkasten kunnen op twee manieren worden neergezet: verticaal als (boeken-, badkamer-, of keuken)kast, maar ook op de zijkant als dressoir of roomdivider. Sommige modules zijn te ‘stapelen’ tot een complete wand.

trend asymetrische kasten
Maar kasten zijn lang niet altijd meer rechttoe-rechtaan. Zo zijn er nu ook asymmetrische kasten waarvan de planken schots en scheef staan, ronde carrouselkasten en boekenkasten met draaibare containers. Creatievelingen kunnen vast en zeker uit de voeten met kasten waarvan de panelen naar eigen idee uitgevoerd kunnen worden in verschillende stoffen, kleuren, materialen en afwerkingen. Ook apart zijn de legborden voorzien van (gekleurde) LED-verlichting.
Speciaalzaken hebben losse kasten en wandkasten die tot op de centimeter nauwkeurig op maat gemaakt kunnen worden. Deze systemen bieden volop intelligente en flexibele manieren om de ruimte in huis vorm te geven. Oók als je hoge plafonds hebt, schuine wanden of diepte- en hoogteverschillen moet opvangen.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N