dinsdag 29 december 2009

Spiegelbeeld

Tetsuo Kondo Architects of Tokyo ontwierp een spiegel die een helder beeld reflecteert wanneer je er recht voor staat, maar wazig is wanneer er zijdelings naar kijkt. Meer lezen?

zondag 27 december 2009

Bijzonder buitenhuis



Op zoek naar een origineel kunstwerkje voor in de tuin? Dan is dit buitenhuis vast een inspiratiebron. Kunstenaar Wim Heesakkers (1950) tekende ervoor. Balancerend op een rvs-staander wuiven deze buitenhuisjes zachtjes op de wind. Extra mooi in een groepje bij elkaar. Met of zonder aanbouw: er is voor elke vogel wat wils!

Wim Heesakkers woont en werkt in de bosrijke omgeving van Lieshout. Een dorp leunend tegen Nuenen, een van de inspiratiebronnen van Vincent van Gogh.
Hij is autodidact en laat zich inspireren door dat wat op zijn pad komt. Materialen en technieken vormen voor hem een uitdaging op zich. Een streven is dan ook alle voorkomende technieken onder de knie te krijgen en alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Op zijn website vind je meer van zijn sculpturen, bronzen, grafieken en meer. Voor binnen én buiten. Overigens maakt hij naast vrij werk ook werk in opdracht.

Hip recyclen

Met Husmus verzamel je je afval gescheiden; mooi en handig. Bovendien zijn de tassen ook milieuvriendelijk gemaakt van gerecycled propyleen. Dubbel 'groen' dus. Ze passen perfect onder in je keukenkastje, maar ik vind ze zelf eigenlijk te mooi om te verstoppen. Ik bedenk wel iets anders om in te verzamelen...

zondag 13 december 2009

Tijdschriften of boeken over?



In ons huis struikelen we vaak over de hoeveelheid tijdschriften en boeken. Weggooien dan maar? Dat vind ik eigenlijk zonde; je zult altijd zien dan je een dag of wat later nog net even iets terug wou zoeken in dat enen exemplaar. Misschien is dit kunstwerk, deze tafel of deze kruk een oplossing?

woensdag 2 december 2009

Nieuw in Nederland: Simple Shoes!


Natuurlijke materialen
Simple Shoes heeft een lange weg afgelegd. Al vanaf 1991 zijn de mensen van Simple bezig met het maken van 'andere' schoenen, als reactie op de 'overgehypete' sneakers op de markt. Soms raakten ze het spoor bijster, maar ze vonden altijd weer de juiste weg terug. Nadat het ze lukte om prachtige, comfortabele schoenen van volledig natuurlijke materialen te maken, introduceerden ze het gebruik van gerecyclede materialen, zoals autobanden en plastic flessen. Organische katoen, hennep, latex, wol; deze en andere materialen worden inmiddels volop verwerkt in de schoenen.

Prachtige collectie
Mocht je dat allemaal wat minder belangrijk vinden, dan zijn de schoenen van Simple nog steeds de moeite waard. Kijk maar eens naar de collectie ecoSNEAKS® en Green Toe™. Daar word je vrolijk van! Gelukkig zijn ze inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar, gauw kijken voor de dichtsbijzijnde winkel!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

D E L E N